*مطالبی پیرامون امام زمان، مساله غیبت، انتظار و ظهور حضرت مهدی (عج)*

ساخت وبلاگ

مبارک باد میلاد تو، ای معراج خاکیان و ای سراج افلاکیان؛ ای آینه ایمان، یا صاحب الزمان!

 

شد نیمه ی شعبان و جهان گشت جوان/ از مقدم پاک آن ولی سبحان
آن پرده نشین کاخ وحدت امروز / بنمود رخ از پرده و گردید عیان

 

با عنایت به میلاد با سعادت منجی عالم بشریت، برپاکننده قسط و عدل، منتقم خون حسین(ع)، حضرت ولیعصر، امام زمان، مهدی موعود (عج) و تبریک این ایام بر عموم شیعیان حضرتش، مطالبی به منظور کسب معرفت از وجود مقدس ایشان، مساله غیبت، انتظار و ظهور حضرت حجت ابن الحسن العسگری (ع) در ذیل مطرح می گردد که قابل استفاده و طرح در مجالس اهل بیت نیز می باشد. امید است که مورد توجه قرار گیرد.

 

مقدمات بحث:
1) دعا برای سلامتی امام زمان(علیه‌السلام):
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ اللَّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الحُجَهِ بنِ الحَسَن صَلَواتُکَ علَیهِ و عَلی آبائِهِ فِی هَذِهِ السَّاعَهِ وَ فِی کُلِّ سَاعَهٍ وَلِیّاً وَ حَافِظاً وَ قَائِداً وَ نَاصِراً وَ دَلِیلًا وَ عَیْناًحَتَّى تُسْکِنَهُ أَرْضَکَ طَوْعاً وَ تُمَتعَهُ فِیهَا طَوِیلا.
به نام خداوند بخشنده مهربان خدایا، ولىّ‏ ات حضرت حجّه بن الحسن که درودهاى تو بر او و بر پدرانش باد در این لحظه و در تمام لحظات سرپرست و نگاهدار و راهبر و یارى گر و راهنما و دیدبان باش، تا او را به صورتى که خوشایند اوست ساکن زمین گردانیده، و مدّت زمان طولانى در آن بهره‏مند سازى.
2) «دانستنیهایی راجع به امام زمان علیه السلام»
 نام وکنیه امام عصر علیه السلام با نام وکنیه رسول خدا یکی است. پدر بزرگوارشان امام حسن عسکری علیه السلام میباشند. مادرگرامیشان ملیکه معروف به نرجس است. ازالقاب مشهور آن حضرت مهدی و قائم است. امام زمان علیه السلام درسحرگاه شب جمعه پانزدهم شعبان 255هجری قمری درشهرسامرا متولد شدند. ایشان ازدیدگان مردم غایب هستند ،تا هنگامی که اذن الهی بر ظهور ایشان صادرشود. امام غایب همچون خورشید در پشت ابر است، اگرچه ازدیدگان غایب است، ولی همه موجودات از برکات ایشان بهره مند می شوند. امام عصر علیه السلام چون پدری مهربان ودلسوز، مراقب و محافظ شیعیان و دوستان خویش می باشند، چنانکه فرموده است : « ماهیچگاه در رعایت حال شما کوتاهی نمی کنیم ویاد شما را ازخاطر نمی بریم واگر این گونه نبود (و به شما لطف وعنایت نداشتیم) بلاها نازل می شد و دشمنان شما را از بین می بردند.
 دوره غیبت صغری از سال ۲۶۰ ه‍.ق (۸۷۴ م) آغاز و در ۳۲۹ ه‍.ق (۱- ۹۴۰ م) پایان یافته است. با وفات علی بن محمد سمری، غیبت صغرای امام زمان که۷۰ سال طول کشید، به پایان رسید و غیبت کبرای آن حضرت آغاز گردید. در زمان غیبت صغری، کسانی را بین مردم منصوب نمودند که به نواب اربعه مشهور و واسطه بین امام و مردم بودند. بعد فوت نایب چهارم، دیگر کسی به این سمت منصوب نکردند و غیبت کبری آغاز شد. از آغاز غیبت کبری تا زمان ظهور، هر کس ادّعای ارتباط و نیابت خاص کند دروغگو و ملعون است. سال، ماه و روز ظهور امام زمان علیه السلام از اسرار الهی است و هیچ کس حق ندارد برای ظهور وقتی معین کند. بنابر فرموده ی امام صادق علیه السلام تمامی اصناف و گروه ها قبل از ظهور امام زمان علیه السلام به قدرت می رسند تا هنگام ظهور حضرت ، کسی نگوید : اگر حکومت دست ما بود، ما هم عدالت را بر قرار می کردیم.
3) «بخشی از وظایف شیعیان در زمان غیبت»:
انتظار فرج و ظهور آن حضرت- دعا برای ظهور و فرج امام زمان- دعا برای سلامتی آن حضرت- صدقه برای سلامتی آن حضرت- انجام حج عمره و طواف به نیابت از آن حضرت- زیارت معصومین به نیابت از آن حضرت- اهدای ثواب قرائت قرآن واعمال مستحبی به ایشان- برگزاری مجالس دعا وتوسل برای فرج- آمادگی برای یاری ایشان- تهذیب و پاک کردن نفس از صفات رذیله- آشنایی با علائم ظهور آن حضرت- توسل به آن بزرگوار در گرفتاری ها- بیزاری ازمدعیان دروغگویی که ادعای ارتباط ونیابت خاصه دارند- یاد امام عصردرهمه لحظات- امام عصر را همواره ناظر اعمال وافعال خود بداند- اجتناب از اعمالی که آن حضرت را دل آزرده میکند .



نقش امام زمان در عالم:
1) نقش امام زمان چيست؟
1 ـ وجود ايشان 2 ـ دعاي ايشان 3 ـ عبادت ايشان
حضرت مهدي عبادت هايي دارد، ما به امام(علیه‌السلام) كه سلام مي‌كنيم در زیارت آل یاسین مي‌گوييم: «السَّلَامُ عَلَيْكَ حِينَ تُصَلِّي» مهدي جان سلام بر تو وقتي كه نماز مي‌خواني، «السَّلَامُ عَلَيْكَ حِينَ تَرْكَع‏» سلام بر تو با ركوع هايي كه داري، «السَّلَامُ عَلَيْكَ حِينَ تَسْجُدُ» سلام بر تو با سجده‌هایی که داری!!!
حضرت عباسي شما يك ركعت نماز با حال در عمرتان خوانده ايد، اين نماز هاي ما ارزش دارد؟ آب ندارد مثل میوه های پلاستيكي هايي است كه برای تزئین آويزان مي‌ كنند، نماز بدون حضور قلب مثل ميوه‌ي پلاستيكي است...
2) نماز و عبادت امام زمان عليه السّلام، مايه بقاي زمين:
در زيارت جامعه کبیره داريم كه «بِكُمْ يُنَفِّسُ الْهَمَّ»، «بِكُمْ فَتَحَ اللَّهُ»، «بِكُمْ يَخْتِم‏» آغاز هستي شمایید، پايان هستي شمایید، يعني كليد هستي شما هستيد، شما نقش كليدي داريد.«لو لا الحجه لَسَاخَتِ الْأَرْضُ» اگر حجت نبود زمین به هم می‌ریخت.
3) بازشناسی چهره دوست و دشمن:
امام صادق(علیه‌السلام) فرمود: «کلّ امّة یحاسبها امام زمانها و یعرف الائمة اولیائهم و اعدائهم بسیماهم» (بحار،ج8،ص‌339) حساب هر امت به عهده امام زمان آنهاست و امامان، دوستان و دشمنان خود را از سیمایشان مى‌شناسند.
همانگونه که در سوره اعراف چنین آمده است: «و على الاعراف رجال یعرفون کلا بسیماهم» (اعراف،46)
و بر اعراف، مردانی هستند که هر یک [از آن دو دسته] را از سیمایشان می‌شناسند.
در زیارت جامعه خطاب به معصومین(‌علیهم السلام) نیز مى‌‌خوانیم: «و ایاب الخلق الیکم و حسابهم علیکم»(مفاتیح الجنان) یعنی: رجوع مردم به سوى شماست و حساب مردم با شماست.

 

مساله غیبت امام زمان:
1) امام قائم نه امام غایب:
عده‌ای به دنبال امام غایب هستند، نه امام قائم! الان خیلی‌هاحاضرند برای امام زمان(علیه‌السلام) چراغانی کنند، دعای ندبه بخوانند، اما اگر به آنها بگویند: این امام زمان(علیه‌السلام) سهم امام می‌خواهد، خمس می‌خواهد! می‌گویند: من خمس و زکات نمی‌دهم، ولی قربان امام زمان(علیه‌السلام) میروم. خیلی باید مراقب باشیم.
امام رضا(ع) در بین مردم نیشابور فرمود: «کَلِمَةُ لاَ اِله اِلاَّ اللّهُ حِصْنِیِ فَمَنْ قَالَ لااِلهَ اِلاَّ اللّهُ‌ دَخَلَ فِی حِصْنِی وَمَنْ دَخَلَ فِی حِصْنِی اَمِنَ مِنْ عَذَابِی!» و بعد از کمی مکث فرمود: «بِشَرْطِهَا وَشُروُطِهَا وَاَنَا مِنْ شُرُوطِهَا» کلمۀ لااله الا الله، قلعۀ محکم من است و هر که در آن داخل شود، از عذاب من در امان است.ورود به این قلعه شرایطی دارد که یکی از شرایط اساسی آن من هستم.
یعنی اقرار به ولایت امام زنده، همانطور که وضو شرط نماز است و نماز بی‌وضو باطل است، تا «لاَ اِله اِلاَّ اللّهُ» و توحید هست باید از یک امام زنده پیروی کرد.
2) به عقیده برخی شیعیان اگر رهبر یک جنبش در میان مردم هم نباشد، وجود واقعی او می‌تواند الهام‌ بخش معنوی و مایه امید، تحرّک و یادآوری گردد و اما در مورد اینکه چرا خداوند امام را در موقع ظهور خلق نکرد، باید گفت: اگر چنین بود، اصولاً عنوان انتظار ظهور مصلح، واقعیت خارجی پیدا نمی‌کرد، زیرا انسان‌ها در انتظار فردی می‌توانند باشند که به زنده بودنش معتقدند والاّ نمی‌توان بشریت را به این دلخوش داشت که چند سال بعد ممکن است کسی به دنیا آید که قرار است نقش منجی را ایفا کند. پس آدمیان در شناخت دقایق و ظرایف حیات و برای آنکه در مسیر تکاملی به پیکار برخیزند، لازم است که از وجود رهبری، حتی اگر غایب باشد، الهام گرفته و بهره‌مند گردند. (ویکی پدیا)
3) آیا خداوند نمی‌توانست حضرت ‏مهدی ‏(عج) را بدون غیبت حفظ نماید؟ (فلسفه و علت غیبت):
اعجاز، در نظام طبیعت و تكوین خلاف اصل است، مگر آنكه ضرورتی اقتضا كند و در مورد حضرت مهدی (عج) اراده خداوند بر این تعلّق گرفته كه محافظت حضرت از راه غیبت باشد.
مصالح و مفاسد و تقدیرات الهی به تبع واقعیت‌های الهی تغییر پیدا می‌كند. خداوند متعال برای امت اسلامی یازده امام معصوم به جهت هدایتشان فرستاد، ولی یكی پس از دیگری آنان را به شهادت رساندند و با این عملكرد بد و كارنامه سوئی كه از خود نشان دادند تقدیر خداوند بر این تعلّق گرفت كه امام دوازدهم را تا مدتی در پشت پرده غیبت قرار دهد تا محرومیت غیبت امام را احساس كنند و با ظهور حضرتش قدر او را بدانند.
مطابق آیات و روایات، یكی از سنّت‏‌های حتمی خداوند متعال مسأله امتحان امت‌‏هاست. امت اسلامی نیز از این قانون مستثنی نیست و هر امتی به نحوی امتحان خواهد شد. امتحان امت اسلامی در این عصر و زمان به غیبت امام زمان آنهاست، كه آیا با این حالت بر دین و مذهب خود استقامت دارند یا خیر. (منبع: کتاب موعودشناسی)
بعبارتی دیگر فلسفه و علت غيبت را می توان با يك مثال روشن کرد: اگر اداره برق يازده لامپ در خيابان برای آسايش مردم نصب کند، مردم آن ها را بشكنند، انسان حكيم و عاقل مي ‌گويد: لامپ دوازدهم را نمي ‌دهيم، يازده امام معصوم را كشتند، پس امام زمان (ع) بايد زمانی بيايد كه زمينه آماده باشد. ( درسهایی از قرآن قرائتی)
4) یکی از اثرات مهم غیبت این است که شیعیان به واسطه انتظار فرج حضرت ولی عصر(عج) دلگرم و امیدوار به آینده بوده و یاس و ناامیدی را به خود راه نداده و با جدیت کامل به کار دین و دنیا و تبلیغ اسلام مشغول بوده و با این انتظار فرج حضرت اجر و ثواب بزرگی را هم دارا هستند. حضرت علی (ع) در خطبه 100 نهج البلاغه پس از ذکر ویژگیهای پیامبر اسلام می فرماید: « پس از او چندان که خدا خواهد زندگانی می گذرانید تا آن که خدا شخصی را برانگیزد که شما را متحد سازد و پراکندگی شما را جبران نماید ... » و به این ترتیب آن حضرت نوید ظهور حضرت ولی عصر را اعلام می نماید.
5) جنبه دیگری از مساله غیبت، مساله طول عمر و مدت مدید غیبت ولی عصر(عج) می باشد:
خداوند در داستان هلاک فرعون می فرماید: « امروز بدن تو را از آب نجات دادیم تا عبرتی برای دیگران باشی و البته بسیاری از مردم از آیات ما غفلت می ورزند. » از طرفی دیگر بالا بردن میزان عمر در تحت شرایطی خاص در اختیار و امکان انسانها نیز هست چنانچه دکتر ژرژ کلیبز استاد دانشگاه هال در آلمان می گوید گیاهی است که بر پشت پشه های آبی می روید این گیاه دو هفته عمر می کند ولی در شرایط خاصی شش سال عمر کرد که درست 156 برابر حالت معمولی اش است، خوب، اگر همین تصاعد را در عمر طبیعی انسان در نظر بگیریم و عمر طبیعی انسان را 70 سال فرض کنیم و حساب نمائیم عمر انسان به ده هزار و نهصد و بیست سال خواهد رسید اکنون ده هزار و نهصد و بیست سال کجا و عمر مبارک امام زمان کجا؟
همچنین است داستان طول عمر حضرت عزیر که در قرآن (بقره، 259) به مرگ 100 ساله ایشان اشاره گردیده در حالیکه غذا و نوشیدنی ایشان طی این مدت هیچ تغییری نکرده بود (لم یتسنه) یعنی غذایی که ظرف حداکثر یک هفته خارج از یخچال یا محیط مناسب، مسموم و خراب می شود طی 5200 هفته سالم ماند (5200 برابر عمر طبیعی یک غذای سالم). از سویی دیگر از واژه «ارسلنا» که در قرآن درباره داستان نوح آمده و به معنی بعثت و رسالت است استفاده می شود که نهصد و پنجاه سال تنها زمان دعوت و رسالت نوح بوده اما مدت عمر او چقدر بوده خدا می داند و بعضی گفته اند نوح دو هزار و پانصد سال عمر کرد و درباره حضرت عیسی (ع) می گویند، عیسی را نکشتند و به دار نزدند بلکه بر آنان امر مشتبه شد. بنابراین عیسی (ع) هنوز زنده است و روایاتی داریم که آن حضرت همراه ولی عصر (عج) خواهد بود.
به بیانی دیگر و در قالب تمثیل می توان گفت که موی ابرو هشتاد سال ثابت است. موی مژه هشتاد سال، نود سال، صد سال ثابت است. موی سر و صورت را هرچه اصلاح می‌کنی هفته دیگر جایش پر می‌شود. پوست یکی و گوشت یکی، نان یکی و آب یکی، کربن یکی و اکسیژن یکی. خدا خواسته یک مو ثابت و یک مو متغیر باشد. همانطوری که در هر صورتی یک مو ثابت است و یک مو متغیر است، خدا در جامعه یک آدم را ثابت نگه می‌دارد و باقی آدم‌ها را متغیر... اشکال دارد یک نفر را زنده نگه دارد؟ (درسهایی از قرآن قرائتی)

 

موضوع انتظار فرج:
1) اولین شرط انتظار، معرفت است تا انسان میهمان خود را نشناسد و از خصوصیات خوب او مطلع نباشد منتظر او نخواهد شد. تنها هنگامى انسان در انتظار کسى مى‏نشیند که او را خوب بشناسد اما اگر انسان کسى را نشناسد و بداند که آن شخص خواهد آمد برایش اهمیتى نخواهد داشت و منتظر او نخواهد ماند. در مورد انتظار امام زمان هم چنین است.کسانى که آن حضرت را نمى‏شناسند مانند کفار و یا اهل ادیان دیگر، هرگز انتظار او را نمى‏کشند اما کسانى که او را مى‏شناسند و ارزش او را مى‏شناسند و مقام او را مى‏دانند منتظر او مى‏مانند.
کسانى که امام زمان را نمى‏شناسند اگر چه به ظاهر مسلمان باشند چنانچه در این حال بمیرند در حال جاهلیت از دنیا رفته‏اند. چنانکه پیامبر اکرم(ص) فرمود: «من مات و لم یعرف امام زمانه مات میته جاهلیه؛ هر کس بمیرد و امام زمانش را نشناسد به مردن جاهلیت از دنیا رفته است»، (بحارالانوار، ج 32، ص 331).
البته شناخت امام زمان دو گونه است.گونه اول شناخت تاریخى وجود آن حضرت است مانند اینکه امام دوازدهم است و تاریخ ولادتش در چه سالى است و مانند آن. اما گونه دیگر شناخت امام زمان(ع)، شناخت مقام نورانیت آن حضرت است که این شناخت کار هر کسى نیست و ظرفیت و لیاقت زیادى مى‏خواهد و در حقیقت اصحاب خاص امام زمان(ع) کسانى هستند که آن حضرت را به مقام نورانیت شناخته‏اند براى آگاهى از مقام عظیم امامت رجوع به زیارت جامعه کبیره، زیارت آل یاسین، دعای ندبه و تأمل در معانى عمیق آن توصیه مى‏شود.
2) از آنجائیکه به استناد آیات و روایات زمین هیچگاه از حجت خدا خالی نمی ماند در زمان و عصر ما هر گونه لطف و عنایتی از جانب هر یک از معصومین قرار باشد به ما برسد بایستی از کانال امام زمان برسد (واسطه فیض الهی هستند). به همین دلیل است که در شب قدر که درهای رحمت الهی باز است، ما وقتی دعا میکنیم از امام زمان میخواهیم که شفاعت ما را نزد خداوند بکند و نیز الطاف و رحمت الهی را به واسطه ایشان مشمول حال ما بکند و مقدرات یکساله ما را به نیکی تائید و امضا کند.
3) اعتقاد به منجي در اديان:
در كتابهاي مهم اهل سنت مسئله امام زمان(ع) هست، و حتي امت های غير اسلامي مثل مذهب بودا و يهود هم معتقدند كه در آينده بايد نجات دهنده‌اي بيايد و دنيا را نجات بدهد. دنيا مريض است، چون هر چه آمار دانشگاه بيشتر می شود آمار جنايت هم بيشتر مي‌شود، دنيا از داخل خراب است، با محكوم كردن و برگزاری سمينار هم فايده‌اي ندارد. دنيا در جهل مي‌سوزد و همه دين‌ها معتقدند يك بايد نجات دهنده‌اي بيايد. فلذا در دعا و در خطاب به امام زمان(ع) داريم: «السَّلَامُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَم‏» (بحارالانوار/ج99/ص101) يعني سلام بر تو‌ اي امامي كه همه امت‌ها منتظر تو هستند.در اديان اسم آن حضرت (ع) هم که نباشد ولی مي‌گويند: نجات دهنده‌اي بايد بيايد.
4) امامت، تداوم راه رسالت:
قرآن می گوید: «وَمَا قَدَرُوا اللَّـهَ» (انعام/91) یعنی قدر خدا را نمی دانند. «حَقَّ قَدْرِهِ» چه کسانی؟ آنهایی که گفتند: «إِذْ قَالُوا مَا أَنزَلَ اللَّـهُ عَلَى بَشَرٍ» یعنی خدا بر بشر وحی نازل نکرده است. «مِّن شَيْءٍ» این آیه قرآن است. قدر خدا را نشناختند، آنهایی که گفتند: خدا آفرید، ولی وحی قرار نداد. یعنی بشر را بدون پیغمبر آفرید. پس اگر خواسته باشیم خدا را بشناسیم، باید بگوییم: خداوند، پیغمبر هم فرستاده است. حالا سر پیغمبر آمدیم. قرآن آیه‌ی دیگر دارد می‌گوید: رسالت پیغمبر هم کامل نیست. مگر اینکه علی بن ابی طالب جانشین او باشد. اگر علی بود، «اکملت لکم» اگر علی نبود، پیغمبر هست. اما دینش کامل نیست. پس شرط خداشناسی وجود پیامبر است. شرط تکامل پیامبر وجود امام است. «الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ» (مائده/3) امروز که غدیر خم است، امروز دین را کامل کردم. یعنی تا دیروز که علی نبود، دین کامل نبود. تا حالا چه گفتم؟ شرط خداشناسی، پیغمبر است. شرط پیغمبر، امام است. این هم مورد دوم. بعد هم ظهور و بروز دین مربوط به آمدن امام زمان است. دین کامل با حضرت مهدی! چطور؟ چون قرآن می‌گوید: «لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ» (توبه/33) این هم آیه قرآن است. یعنی اسلام کره‌ی زمین را خواهد گرفت. تا بحال که کره زمین را نگرفته است. باید منتظر روزی باشیم که اسلام کره زمین را بگیرد. شرط خداشناسی این است که خدا مردم را رها نکند. برای مردم... شرط پیغمبر کامل این است که بعد از خودش مردم را رها نکند. شرط اینکه این پیغمبر و امام اهدافشان برسند، این است که شخصی به نام حضرت مهدی ظهور کند، او که آمد «لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ». پس ببینید اینها همه به هم وصل است.
از سویی دیگر خدا هم وعده داده است. «وَعَدَ اللَّـهُ الَّذِينَ آمَنُوا» خدا به مؤمنین وعده داده که «لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ» (نور/55) مدیریت کره زمین در اختیار مسلمان‌هاست. آن کسی که کل هستی را آفرید، فرمود: مدیریت جهان در اختیار متقین است. آیه‌اش این است: «وَالْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِينَ» (اعراف/128) آیه دیگر داریم، «وَالْعَاقِبَةُ لِلتَّقْوَىٰ» (طه/132) این دلیل قرآنی ما است. به طور خلاصه شرط پیغمبر کامل این است که با رفتنش بدون وصیت نرود. امام تعیین کند. امام کامل وقتی اهدافشان به نتیجه می‌رسد که یک امامی از این امام‌ها تمام مسائل اسلام را پیاده کند.
5) انتظار یعنی چه؟ انتظار یک حالتی است که بنشینیم نگاه کنیم و منتظر باشیم یا عمل است؟ عمل است... چون روایت داریم «افضل اعمال امتی انتظار فرج» نگفته: «افضل احوال امتی». نگفته: بنشین یک حالتی و همینطور نگاه کن. منتظر هستی! ما وقتی منتظر مهمان هستیم، بلند می‌شویم کارهایمان را می‌کنیم. یک لشگری که منتظر عملیات است، باید همه مسائل رزمی‌اش آماده باشد. انتظار به معنی احتضار نیست. می‌گویند: فلانی در حال احتضار است. یعنی پایش را رو به قبله گذاشته و منتظر است بمیرد. انتظار نه احتضار! شما شب که منتظر خورشید هستید، در تاریکی می‌نشینی؟ نه! ما منتظر خورشید هستیم ولی هیچکس شب تاریک نمی‌نشیند. بلند می‌شویم به مقدار توان برق تهیه می‌کنیم. شما زمستان که منتظر تابستان هستی، یخ می‌کنی؟ نه! منتظر هوای گرم هستیم، اما خودمان هم یک کرسی، بخاری، برقی و زغالی هرچه هست درست می‌کنیم.
6) این یک مسأله بود. مسأله دیگر یک حدیثی داریم که می فرماید امام زمان وقتی می‌آید که دنیا پر از ظلم باشد. «بعد ما ملئت ظلما». امام زمان وقتی می‌آید که دنیا پر از ظلم شود. پس بگذاریم هرکس هرکاری می‌کند، بکند. همه بیایید ظلم کنیم که دنیا پر شود و آقا تشریف بیاورد. این هم یک اشکال است. جواب این است: حدیث نداریم اگر دنیا پر از ظالم شد، آقا می‌آید. می‌گوید: دنیا پر از ظلم شد. بین ظلم و ظالم فرق است. یک مثال بزنم. یکوقت می‌گویم: وقتی در را باز می‌کنیم که اینجا پر از دود شود. یکوقت می‌گویم: وقتی در را باز می‌کنیم که اینها همه سیگاری بشوند. نگفته وقتی آقا می‌آید که همه مردم ظالم شوند.یعنی همه مردم سیگاری شوند. می‌گویند: سالن پر از دود شود. سالن پر از دود شود معنایش این نیست که همه مردم سیگاری شوند. ممکن است یک کسی یک کنده درخت اینجا بیاورد، اینجا پر از دود شود. یک جنایتکار کافی است که دنیا را پر از ظلم کند.

 

ظهور حضرت حجت (عج):
1) حکومت جهانی حضرت مهدی (ع):
«لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ وَلَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ» (توبه/33) اين آيه وعده‌ى حاكميّت اسلام بر جهان را بيان مى‏‌كند. مسأله‏‌ى قيام جهانى حضرت مهدى(علیه السلام)، از مسلّمات اعتقادى شيعه و اهل‏سنّت است.
حضرت علی(علیه‌السلام) فرمود: در زمان ظهور امام زمان(علیه السلام) هيچ خانه‏‌اى و هيچ قريه‏‌اى نخواهد بود، مگر آنكه اسلام وارد آن خواهد شد، چه بخواهند، چه نخواهند.و صداى اذان هر صبح و شام در هر قريه‌‏اى شنيده خواهد شد.(تفسیر نور/ج3/ص411)
2) تکمیل دانش در زمان قیام قائم (عج)
امام صادق عليه السّلام فرمودند : دانش، بيست و هفت قسمت است؛ تمامى آنچه پيامبران آورده اند دو قسمت است و مردم تاكنون بيش از دو قسمت را نشناخته اند.چون قائم بپاى خيزد، بيست و پنج قسمت ديگر را بيرون آورد و در ميان مردم بپراكند.(موسوعة احاديث المهدى (عج)، ج ۴، ص ۵۳)

در پایان شایان ذکر است که ارائه مطالب فوق مثل چوب كبريت است. چوب كبريت خودش چند لحظه خاموش مي‌شود. چوب باريك است، مي‌سوزد و تمام مي‌شود. اما اگر هنرمندي باشد، كه تا اين چوب كبريت روشن شد، وصل به گاز كند. با اين چوب گاز روشن شود. گاز غذا را بپزد، غذا سلول بدن انسان شود. انسان هم در راه رضاي خدا قدم بردارد. اين چوب كبريت تا خدا پيش مي‌رود. چرا؟ چوب كبريت به گاز وصل است، گاز وصل به قابلمه و غذا است، غذا به انسان وصل است و انسان به خدا وصل است.

 

هر روزی که می گذرد، یک روز به ظهور امام زمان نزدیک تر می شویم؛ اما به خود امام زمان چطور؟

انشاء ا... که همه ما از رهپویان حضرتش در دوران غیبت و از سربازانش در دوران ظهور باشیم.

 

بر چهره پر ز نور مهدی صلوات
بر جان و دل صبور مهدی صلوات
تا امر فرج شود مهیا بفرست
بهر فرج و ظهور مهدی صلوات

:: وبلاگ شخصی امیر خسروی ::...
ما را در سایت :: وبلاگ شخصی امیر خسروی :: دنبال می کنید

برچسب : مطالبی پیرامون امام زمان,مطالبی پیرامون امام حسین,مطالبی پیرامون امام رضا,مطالبي درباره امام زمان,مطالبی درباره امام علی,مطالبی درباره امام مهدی,مطالبی درباره امام,مطالبی درباره امام حسن,مطالبی درباره امام موسی کاظم,مطالبی درباره امام محمد باقر, نویسنده : khosravi1359o بازدید : 151 تاريخ : دوشنبه 29 شهريور 1395 ساعت: 13:42