مقاله ای به مناسبت ميلاد امام زمان (عج):

ساخت وبلاگ

به مناسبت ميلاد - امام - زمان - (عج) متنی تهیه گردیده که امید است موجب معرفت افزایی و درک بهتر نسبت به حضرت حجت بن الحسن (ع) و موضوع غیبت و انتظار برای خوانندگان محترم گردد. انشاالله

(حق الزحمه اینجانب هم فرستادن صلواتی بر محمد (ص) وآل محمد (ص) جهت سلامتی و تعجیل در فرج ایشان می باشد)

مقدمه:

بعثت، غدیر، عاشورا و ظهور 4 رکن اعتقادی شیعه است، در واقع بعثت پیامبر(ص) بعد از توحید مهم‌ترین رکن است و غدیر تکمیل کننده بعثت و عاشورا احیا کننده غدیر و بعثت است (امام - حسین فرمود من قیام کردم برای احیای دین جدم) و در نهایت انتظار و ظهور همه این‌ها را احیا خواهد کرد (اسلام ناب). البته نباید ارتباط میان این ارکان قطع شود اما متاسفانه بعد از رسالت پیامبر(ص) عده‌ای این ارتباط را قطع کردند.

براي جهانشمول شدن اسلام (ليظهره علي الدين كله) و فراهم نمودن زمينه هر انقلابي، سه شرط لازم است: 1- وجود يك رهبر جهاني (مهدي موعود) 2- وجود يك قانون جهاني (قرآن) 3- آمادگي جهاني. دوتاي اول وجود دارد اما هنوز آمادگي جهاني مشاهده نمي شود. (مثال چراغ برقي را كه 11 بار شكستند)

انقلاب امام زمان - براي تحقق سه امر مهم است: 1- شكست طاغوتها 2- نجات مستضعفان 3- احياي دين. (اين هادم ابنيه الشرك و النفاق) – (و نريد ان نمن علي الذين استضعفوا في الارض و نجعلهم ائمه و نجعلهم الوارثين)- (ليظهره علي الدين كله)

معرفت نسبت به حضرت ولی عصر علیه السلام:

از حضرت امام صادق (ع) نقل شده است که: روزی امام حسین علیه السلام بر اصحاب خود وارد شدند، بعد از حمد خدا و درود بر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند: «ای مردم! خداوند بندگان را نیافرید مگر برای اینکه او را بشناسند، زمانی که او را شناختند، او را پرستش کنند و هنگامی که او را پرستش کردند، با عبادت و پرستش او از بندگی غیر او بی نیاز گردند. مردی عرض کرد: ای پسر پیامبر! پدر و مادرم فدای شما باد، معرفت خداوند چیست؟ فرمود: شناخت اهل هر زمانی نسبت به امامشان، امامی که طاعت او بر آنان واجب است ». همچنین پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: «من مات ولم یعرف امام زمانه مات میتة الجاهلیة» هر کس بمیرد و امام زمانش را نشناسد، به مرگ جاهلیت مرده است .

توجه به مضامین دعاهایی که خواندن آن ها در عصر غیبت توصیه شده است نیز ما را به اهمیت مساله شناخت حضرت ولی عصر علیه السلام راهنمایی می کند. (همچنین از امام صادق (ع) روايت كرده اند: اين دعا را تعليم زراره فرمود: كه در زمان غيبت و امتحان شيعه بخوانند: «اَللّهُمَّ عَرِّفْنى نَفْسَكَ فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى نَفْسَكَ لَمْ اَعْرِف نَبِيَّكَ اَللّهُمَّ عَرِّفْنى رَسُولَكَ فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى رَسُولَكَ لَمْ اَعْرِفْ حُجَّتَكَ اَللّهُمَّ عَرِّفْنى حُجَّتَكَ فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى حُجَّتَكَ ضَلَلْتُ عَنْ دينى» خدايا خود را به من بشناسان، زيرا اگر خود را به من نشناسانى فرستاده ات را نشناخته ام، خدايا فرستاده ات را به من بشناسان، زيرا اگر فرستاده ات را به من نشناسانى حجّتت را نشناخته ام، خدايا حجّتت را به من بشناسان، زيرا اگر حجّتت را به من نشناسانى، از دين خود گمراه مى شوم.)

بی معرفت مباش که در من یزید عشق/ اهل نظر معامله با آشنا کنند (حافظ)

بعد از کسب معرفت هم: (آنان که خاک را به نظر کیمیا کنند/ آیا بود که گوشه چشمی به ما کنند)

فلسفه انتظار:

الف) خودسازی فردی: برای این انقلاب عظیم و یاری امام زمان (عج) فرد باید اندیشه و آگاهی بالایی داشته باشد و علاوه بر این از آمادگی فکری و روحی بهره مند باشند. در واقع تا فرد به پاکی و آگاهی کافی نرسد هرگز نمی تواند در صف موافقان و یاوران امام  قرار گیرد و این محتاج اعمال و روحی پاک است که جز با خود سازی انجام نخواهد شد. جمله معروفي است: منتظران مصلح بايد خود صالح باشند.

ب) خودیاری های اجتماعی: منتظران علاوه بر اصلاح خود باید به اصلاح دیگران نیز بکوشند زیرا ظهور یک برنامه فردی نیست و کاملا اجتماعی است.

ج) برکنار ماندن منتظران راستین از فساد محیط: منتظرا ن واقعی باید با ایمان مستحکم خود را از حل شدن در مفاسد محیط برکنار دارد و این مهم  با امید به اصلاح نهایی صورت می گیرد.

انتظار یعنی آماده شدن برای یک تغییر بزرگ (همیشه سعی کنید حسابتان را با خدا تسویه نگهدارید نماز نخوانده روزه نگرفته حج نکرده قرآن نیاموخته و... نداشته باشید چون هیچ کس نمیداند اجلش چه موقعی می‏رسد باید پاک و آماده باشید چون حضرت نیروی ناپاک و شل و ناتوان نمی خواهد)

انتظار یعنی راضی نبودن از وضع موجود و تلاش برای بهبود آن (یعنی به سهم خودم چکار میتونم بکنم که در اجرا و عمل به احکام دین و ترویج آن موفق تر باشم در جامعه اسلامی فقیر نباید باشد-بی سواد نباید باشد-فساد اخلاقی و انحرافات اجتماعی نباید باشد)

مهم ترین وظایف شیعیان در عصر غیبت چیست؟

انتظار فرج و ظهور آن حضرت- دعا برای ظهور و فرج امام زمان- دعا برای سلامتی آن حضرت- صدقه برای سلامتی آن حضرت- انجام حج عمره و طواف به نیابت  از آن حضرت- زیارت معصومین  به نیابت  از آن حضرت- اهدای ثواب قرائت قرآن واعمال مستحبی به ایشان- برگزاری مجالس دعا وتوسل برای فرج- آمادگی برای یاری ایشان- تهذیب و پاک کردن نفس از صفات رذیله- آشنایی با علائم ظهور آن حضرت- توسل به آن بزرگوار در گرفتاری ها- بیزاری ازمدعیان دروغگویی که ادعای ارتباط ونیابت خاصه دارند- یاد امام عصردرهمه لحظات- امام عصر را همواره ناظر اعمال وافعال خود بداند- اجتناب از اعمالی که آن حضرت را دل آزرده میکند.

مساله غیبت امام زمان:

1-امام قائم نه امام غایب: عده‌ای به دنبال امام غایب هستند، نه امام قائم! الان خیلی‌هاحاضرند برای امام زمان(علیه‌السلام) چراغانی کنند، دعای ندبه بخوانند، اما اگر به آنها بگویند: به فقرا کمک کن که در جامعه اسلامی و مملکت امام زمان فقیر نباشد. می‌گویند: من صدقه و زکات نمی‌دهم، ولی قربان امام زمان(علیه‌السلام) میروم. خیلی باید مراقب باشیم. امام رضا(ع) در بین مردم نیشابور فرمود: «کَلِمَةُ لاَ اِله اِلاَّ اللّهُ حِصْنِیِ فَمَنْ قَالَ لااِلهَ اِلاَّ اللّهُ‌ دَخَلَ فِی حِصْنِی وَمَنْ دَخَلَ فِی حِصْنِی اَمِنَ مِنْ عَذَابِی!» و بعد از کمی مکث فرمود: «بِشَرْطِهَا وَشُروُطِهَا وَاَنَا مِنْ شُرُوطِهَا» کلمۀ لااله الا الله، قلعۀ محکم من است و هر که در آن داخل شود، از عذاب من در امان است. ورود به این قلعه شرایطی دارد که یکی از شرایط اساسی آن من هستم. یعنی اقرار به ولایت امام زنده، همانطور که وضو شرط نماز است و نماز بی‌وضو باطل است، تا «لاَ اِله اِلاَّ اللّهُ» و توحید هست باید از یک امام زنده پیروی کرد.

2-مطابق آیات و روایات، یكی از سنّت‏‌های حتمی خداوند متعال مسأله امتحان امت‌‏هاست. امت اسلامی نیز از این قانون مستثنی نیست و هر امتی به نحوی امتحان خواهد شد. امتحان امت اسلامی در این عصر و زمان به غیبت امام زمان آنهاست، كه آیا با این حالت بر دین و مذهب خود استقامت دارند یا خیر. قرآن می فرماید: (احسب الناس ان یترکوا ان یقولوا امنا و هم لا یفتنون) (یوم ندعوا کل اناس بامامهم)

3-یکی از اثرات مهم غیبت این است که شیعیان به واسطه انتظار فرج حضرت ولی عصر(عج) دلگرم و امیدوار به آینده بوده و یاس و ناامیدی را به خود راه نداده و با جدیت کامل به کار دین و دنیا و تبلیغ اسلام مشغول بوده و با این انتظار فرج حضرت اجر و ثواب بزرگی را هم دارا هستند. حضرت علی (ع) در خطبه 100 نهج البلاغه پس از ذکر ویژگیهای پیامبر اسلام می فرماید: « پس از او چندان که خدا خواهد زندگانی می گذرانید تا آن که خدا شخصی را برانگیزد که شما را متحد سازد و پراکندگی شما را جبران نماید ... » و به این ترتیب آن حضرت نوید ظهور حضرت ولی عصر را اعلام می نماید. 

4-جنبه دیگری از مساله غیبت، مساله طول عمر و مدت مدید غیبت ولی عصر(عج) میباشد: خداوند در داستان هلاک فرعون می فرماید: « امروز بدن تو را از آب نجات دادیم تا عبرتی برای دیگران باشی و البته بسیاری از مردم از آیات ما غفلت می ورزند.»  همچنین است داستان طول عمر حضرت عزیر که در قرآن (بقره، 259) به مرگ 100 ساله ایشان اشاره گردیده در حالیکه غذا و نوشیدنی ایشان طی این مدت هیچ تغییری نکرده بود (لم یتسنه) یعنی غذایی که ظرف حداکثر یک هفته خارج از یخچال یا محیط مناسب، مسموم و خراب می شود طی 5200 هفته سالم ماند (5200 برابر عمر طبیعی یک غذای سالم). از سویی دیگر از واژه «ارسلنا» که در قرآن درباره داستان نوح آمده و به معنی بعثت و رسالت است استفاده می شود که نهصد و پنجاه سال تنها زمان دعوت و رسالت نوح بوده اما مدت عمر او چقدر بوده خدا می داند و بعضی گفته اند نوح دو هزار و پانصد سال عمر کرد و درباره حضرت عیسی (ع) می گویند، عیسی را نکشتند و به دار نزدند بلکه بر آنان امر مشتبه  شد. بنابراین عیسی (ع) هنوز زنده است و روایاتی داریم که آن حضرت همراه ولی عصر (عج) خواهد بود.

به بیانی دیگر و در قالب تمثیل می توان گفت که موی ابرو هشتاد سال ثابت است. موی مژه هشتاد سال، نود سال، صد سال ثابت است. موی سر و صورت را هرچه اصلاح می‌کنی هفته دیگر جایش پر می‌شود. پوست یکی و گوشت یکی، نان یکی و آب یکی، کربن یکی و اکسیژن یکی. خدا خواسته یک مو ثابت و یک مو متغیر باشد. همانطوری که در هر صورتی یک مو ثابت است و یک مو متغیر است، خدا در جامعه یک آدم را ثابت نگه می‌دارد و باقی آدم‌ها را متغیر... اشکال دارد یک نفر را زنده نگه دارد؟ (درسهایی از قرآن قرائتی)

موضوع انتظار فرج:

1-اولین شرط انتظار، معرفت است تا انسان میهمان خود را نشناسد و از خصوصیات خوب او مطلع نباشد منتظر او نخواهد شد. تنها هنگامى انسان در انتظار کسى مى‏نشیند که او را خوب بشناسد اما اگر انسان کسى را نشناسد و بداند که آن شخص خواهد آمد برایش اهمیتى نخواهد داشت و منتظر او نخواهد ماند. در مورد انتظار امام زمان هم چنین است.کسانى که آن حضرت را نمى‏شناسند مانند کفار و یا اهل ادیان دیگر، هرگز انتظار او را نمى‏کشند اما کسانى که او را مى‏شناسند و ارزش او را مى‏شناسند و مقام او را مى‏دانند (از طریق مطالعه ادعیه جامعه کبیره، زیارت آل یاسین، دعای ندبه و...) منتظر او مى‏مانند. کسانى که امام زمان را نمى‏شناسند اگر چه به ظاهر مسلمان باشند چنانچه در این حال بمیرند در حال جاهلیت از دنیا رفته‏اند.

2-انتظار فرج مهمترین وظیفه شیعیان و منتظران امام زمان (عج) است، انتظار سازنده صحیح و منطقی. چرا كه انتظار سازنده هویتی پویا و متحرک به منتظران می دهد.

رسول خدا (ص) فرمود: «افضل اعمال امتی انتظار الفرج» با فضیلت ترین اعمال امت من، انتظار فرج است. نگفت: «افضل الاحوال» چرا که انتظار یک عمل است. کسی که منتظر مهمان مهمی است بیکار نمی نشیند خودش و منزلش را مهیا می کند. شیعه امام زمان هم باید هر لحظه خود را آماده ظهور و یاری امامش کند و با خودسازی درونش را پاک کند. (ندای کیست مرا یاری کند امام حسین یعنی کیست امام زمانش را یاری کند چرا که خط سبز انتظار ادامه خط سرخ شهادت است)

انتظار احتضار نیست. شما شب که منتظر خورشید هستید، در تاریکی می‌نشینی؟ نه! ما منتظر خورشید هستیم ولی هیچکس شب تاریک نمی‌نشیند. بلند می‌شویم به مقدار توان برق تهیه می‌کنیم. شما زمستان که منتظر تابستان هستی، یخ می‌کنی؟ نه! منتظر هوای گرم هستیم، اما خودمان هم یک کرسی، بخاری، برقی و زغالی هرچه هست درست می‌کنیم.

مامنتظر ظهوریم برای اصلاح نه منتظر حضور (او حاضر است مائیم که غائبیم- تو خود حجاب خودی حافظ از میان برخیز)

3-از آنجائیکه به استناد آیات و روایات زمین هیچگاه از حجت خدا خالی نمی ماند (آیه لکل قوم هاد- سوره قدر- روایت لولا الحجه لساخت الارض باهلها- حدیث من مات و لم یعرف امام زمانه مات میتته جاهلیه و...) در زمان و عصر ما هر گونه لطف و عنایتی از جانب هر یک از معصومین قرار باشد به ما برسد بایستی از کانال امام زمان برسد (واسطه فیض الهی هستند). به همین دلیل است که در شب قدر که درهای رحمت الهی باز است، ما وقتی دعا میکنیم از امام زمان میخواهیم که شفاعت ما را نزد خداوند بکند و نیز الطاف و رحمت الهی را به واسطه ایشان مشمول حال ما بکند و مقدرات یکساله ما را به نیکی تائید و امضا کند. (اصولاً با محتوای سوره قدر می توانیم با مخالفان امامت احتجاج کنیم و دلیل بیاوریم بر اثبات حضور امام زمان و تاثیر او در عالم. آنجا که خداوند می فرماید: «تنزل الملائکه و الروح»)

4-اعتقاد به منجي در اديان: در كتابهاي مهم اهل سنت مسئله امام زمان(ع) هست، و حتي امت های غير اسلامي مثل مذهب بودا و يهود هم معتقدند كه در آينده بايد نجات دهنده‌اي بيايد و دنيا را نجات بدهد. دنيا مريض است، چون هر چه آمار دانشگاه بيشتر می شود آمار جنايت هم بيشتر مي‌شود، دنيا از داخل خراب است، با محكوم كردن و برگزاری سمينار هم فايده‌اي ندارد. دنيا در جهل مي‌سوزد و همه دين‌ها معتقدند يك بايد نجات دهنده‌اي بيايد. فلذا در دعا و در خطاب به امام زمان(ع) داريم: «السَّلَامُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَم‏» (بحارالانوار/ج99/ص101) يعني سلام بر تو‌ اي امامي كه همه امت‌ها منتظر تو هستند.در اديان اسم آن حضرت (ع) هم که نباشد ولی مي‌گويند: نجات دهنده‌اي بايد بيايد.

5-حدیثی داریم که می فرماید امام زمان وقتی می‌آید که دنیا پر از ظلم باشد. «یملا الارض قسطا و عدلا بعد ما ملئت ظلما و جورا». امام زمان وقتی می‌آید که دنیا پر از ظلم شود. پس بگذاریم هرکس هرکاری می‌کند، بکند. همه بیایید ظلم کنیم که دنیا پر شود و آقا تشریف بیاورد. این طرز فکر هم یک اشکال است. جواب این است: حدیث نداریم اگر دنیا پر از ظالم شد، آقا می‌آید. می‌گوید: دنیا پر از ظلم شد. بین ظلم و ظالم فرق است. یک مثال بزنم. یکوقت می‌گویم: وقتی در را باز می‌کنیم که اینجا پر از دود شود. یکوقت می‌گویم: وقتی در را باز می‌کنیم که اینها همه سیگاری بشوند. نگفته وقتی آقا می‌آید که همه مردم ظالم شوند.یعنی همه مردم سیگاری شوند. می‌گویند: سالن پر از دود شود. سالن پر از دود شود معنایش این نیست که همه مردم سیگاری شوند. ممکن است یک کسی یک کنده درخت اینجا بیاورد، اینجا پر از دود شود. یک جنایتکار کافی است که دنیا را پر از ظلم کند.

6-صبر در انتظار فرج: امام صادق (ع) به نقل از پیامبر اکرم (ص) فرمود: «پس از شما کسانی بیایند که یک نفر از ایشان پاداش پنجاه نفر از شما را داشته باشد [اصحاب] گفتند: ای رسول خدا (ص) ما در جنگ بدر و احد و حنین با تو بودیم و درباره ما آیه نازل شده است؟ پیامبر (ص) فرمود: اگر آنچه [از حوادث ایام] به ایشان می رسد، به شما رسد، صبر آنان را ندارید.» همچنین امام حسین (ع) فرمود: «برای او [مهدی] غیبتی است که اقوامی در آن از دین خارج شوند و گروهی بر دین ثابت قدم بمانند و آزار و اذیت می کشند و به آن ها گفته می شود: این وعده [ظهور] چه وقت عملی می شود، اگر راست می گویید؟ بی تردید صبر کننده در زمان غیبت در برابر آزار و تکذیب [مخالفان]، به منزله جهاد کننده با شمشیر در رکاب رسول خدا صلی الله علیه و آله است.»

برخی ویژگیهای عصر ظهور حضرت حجت (عج):

1-حکومت جهانی حضرت مهدی (ع): «لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ وَلَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ» (توبه/33) اين آيه وعده‌ى حاكميّت اسلام بر جهان را بيان مى‏‌كند. حضرت علی(علیه‌السلام) فرمود: در زمان ظهور امام زمان(علیه السلام) هيچ خانه‏‌اى و هيچ قريه‏‌اى نخواهد بود، مگر آنكه اسلام وارد آن خواهد شد، چه بخواهند، چه نخواهند و صداى اذان هر صبح و شام در هر قريه‌‏اى شنيده خواهد شد. (تفسیر نور/ج3/ص411)

2-تکمیل دانش در زمان قیام قائم (عج) امام صادق عليه السّلام فرمودند: دانش، بيست و هفت قسمت است؛ تمامى آنچه پيامبران آورده اند دو قسمت است و مردم تاكنون بيش از دو قسمت را نشناخته اند.چون قائم بپاى خيزد، بيست و پنج قسمت ديگر را بيرون آورد و در ميان مردم بپراكند. (موسوعة احاديث المهدى (عج)، ج ۴، ص ۵۳)

****************

حسن ختام: هر روزی که می گذرد، یک روز به ظهور امام زمان نزدیک تر می شویم؛ اما به خود امام زمان چطور؟

 

انشاء ا... که همه ما از رهپویان حضرتش در دوران غیبت و از سربازانش در دوران ظهور باشیم.

 

بر چهره پر ز نور مهدی صلوات/ بر جان و دل صبور مهدی صلوات/

تا امر فرج شود مهیا بفرست/ بهر فرج و ظهور مهدی صلوات

:: وبلاگ شخصی امیر خسروی ::...
ما را در سایت :: وبلاگ شخصی امیر خسروی :: دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : khosravi1359o بازدید : 186 تاريخ : شنبه 31 فروردين 1398 ساعت: 14:08